Морска сол за здраве

Морска сол за здраве
Снимка: Thinkstock

Натуралната морска сол е здравословна и има лечебни свойства. Тази сол съдържа повече от 80 съставки, които имат положително въздействие върху здравето, кожата и косата.

Морската сол има алкално действие, което помага за баланса на нивото на киселините в организма. Така се елиминира рискът от фатални болести.

Тя помага за укрепването на имунната система, която по-лесно може да се пребори с различни заболявания като грип и алергии.

Морската сол има оказва влияние и на сърдечно-съдовата система. Учените са доказали, че редовната консумация на сол, разтворена във вода може значително да намали нивото на лошия холестерол в тялото.

Солта също така контролира кръвното налягане и нормализира неправилното функциониране на сърцето.

Метаболитните нарушения като диабет могат успешно да се лекуват с морска дол, тъй като тя помага за намаляването на нивото на захар в кръвта.

Повече от 20% от натрия в човешкото тяло се натрупва в костите, които се увреждат при недостиг на минерали в кръвта у телесните течности. С добавянето на морска сол в храната може да се избегне, или да се облекчи остеопорозата.

Морската сол е полезна и за дихателната система, а минералите и структурните частици на водораслите, които се съдържат в морската вода, помагат за възстановяването на лигавицата. Солта е добър източник на калий, който улеснява функционирането на мускулните влакна.

Морската сол помага и за прочистването на кръвта. Съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава свободните радикали.

Баните с морска сол стимулират отделянето на излишната вода от кожата и съединителната тъкан.

Така се предотвратява натрупването на излишни течности, с което кожата става по-стегната, млада и здрава.

Тя е много подходяща като естествен ексфолиант за кожа, тъй като нейната текстура помага при отстраняването на слоя мъртви клетки от кожата.

Морската сол е природен лек срещу мазна коса. Солта помага за усвояването на излишните мазнини от косата, като я прави мека и красива.

Благодарение на изобилието от минерали в морската сол, косата става по-обемна. Солта осигурява достатъчно хранителни вещества за космените фоликули, като по този начин косата става по-здрава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти