Вътрешният мир идва тогава, когато спрем да се интересуваме от мнението на другите

Вътрешният мир идва тогава, когато спрем да се интересуваме от мнението на другите
Снимка: Thinkstock

Вътрешният мир със самия себе си е нещо много крехко и необходимо.

Именно той е причината да сме уверени, да сме положителни и да живеем живота си пълноценно.

Когато вътрешния мир на един човек е нарушен, той се чувства непълноценен.

В много отношения постоянно греши и задълбава на едно и също място в живота си. Но дали сме се запитвали, как се постига този вътрешен мир и остава ли задълго в нас?

Отговорът е, че се постига много лесно, само с една проста стъпка, която обаче много трудно се прави. Тази стъпка е да умееш да се вслушваш в съветите на другите, без да ставаш роб на тяхното мнение.

Хорското мнение е, като летен бриз – днес е топъл и лек, утре може да е студен и напорист. Не може да очакваме, всичко и всички да ни одобряват.

Щом е така, как тогава да преодолеем това одобрение. В никакъв случай с пренебрежение. Да в голяма част от случаите хората заслужават именно това, за меродавното си мнение.

За клюките, порицанието и неразбирането, само защото си различен. Но пренебрежението е част, обаче от това, че ти пука за хорското мнение. Затова и най-доброто за вътрешния мир на един човек си остава приемането.

Просто приемане на хорското мнение и нищо повече. Да се изправиш пред себе си и да си кажеш: да те ме смятат за страхливец или некадърник, но аз съвсем не съм това и го знам! Аз приемам гледната им точка, злобните им коментари, но не се интересувам от тях, защото те не ме познават. Хората, които ме познават знаят, че съм смел и уникален, какъвто всъщност съм.

Ако още не съм срещнал тези хора мислещи така за мен, значи ще ги срещна по-късно в живота си.

По този начин несъзнателно се издигаме над нещата, над хорското мнение и хули, и поемаме по своя си път. Този път, които вътрешния мир и самоприемането ни определят.

Снимка: Thinkstock

Пътят, който е само наш и уникален, защото от нас зависи да го извървим. Единствено, когато успеем да постигнем консенсус със себе си, може да се дистанцираме от мнението на другите за нас и то да не ни обижда вече.

Приемането е страшна сила. Когато приемеш нещо, то вече не е нито толкова страшни, нито толкова определящо в живота ти.

То просто е факт и като такъв остава в историята на битието ни. Затова съумеем ли да се освободим от манията да се оглеждаме в очите на другите, ще съумеем да постигнем и вътрешния мир, който ни е така необходим!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти