Най-дразнещите обитатели на Фейсбук

Най-дразнещите обитатели на Фейсбук
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

За хора, които работят онлайн по цял ден, Фейсбук е като селския мегдан, през който все ти минава пътя, без значение какво си тръгнал да вършиш.

И както на селския мегдан можеш да срещнеш кой ли не, така и във Фейсбук сблъсъкът с хора от всякакви породи е неизбежен. Негативните емоции от това – също.

И понеже сме добри по природа, ни се иска да ви предпазим от всичко лошо или поне от лошото във Фейсбук, затова обобщаваме за вас най-дразнещите обитатели на социалната мрежа.

Ще се научите да ги разпознавате лесно, а оттам до скриването им от вашата стена пътят е един клик.

А тайната ни цел е да се опитаме да намекнем на въпросните дразнещи обитатели във Фейсбук, че така не се прави, защото е досадно, неприемливо и излага публикуващия на вечни подигравки и блокиране.

Честата смяна на профилната снимка

Да търсиш себе си е приключение, път, цел на живота и смисъл за много хора. Но не го правете като сменяте истерично профилните си снимки, само защото не можете да решите на коя сте най-хубава, най-прекрасна и ще имате най-много лайкове.

Издава несигурност в собствената личност и показва на шефовете ви, че работното ви време не е съвсем добре уплътнено.

Сподели икона с детелина и еднорог за късмет

Изумително е как тези очевидни въдички за лайкове все още работят. Нали не смятате наистина, че натискането на бутон „сподели“ ще ви донесе късмет?

Повярвайте ни, ако ставаше с един лайк, ние щяхме да сме сред първите късметлии.

Семейни профили

Тук вече навлизаме в сериозната психология. Какво изобщо означава „семеен профил“? Защо двма души трябва толкова да припокриват интересите си, че да имат общ профил? Какво стана с личното простанство?

Семейният профил означава всъщност само едно: жената е толкова щастлива от първите месеци на семейния си живот, че иска да го знае целият свят.

Затова се стига до безумията като „Иван и Мария Иванови“ харесва това". Като „това“ често са морави петунии на бял фон, които Иван Иванов няма и да погледне, ако зависеше само от него, защото всъщност зад общия профил се крие дамската половинка на така задружното семейство. 

Ако все още не разбирате защо това е наистина досадно, си представете как двойката Иван и Мария пристигат при вас и започват да говорят в хор за най-новите сандали, които са си купили.

Да, точно толкова абсурдно изглежда и във Фейсбук.

160 снимки от последното пътуване

Никой няма търпение да изгледа толкова снимки. Някъде на третата снимка човек губи интерес, дори този човек да е собствената ви майка.

Изберете 4-5 хубав снимки, покажете ги на света, а останалите 155 разглеждайте на компютъра си, когато ви се прииска да си спомните последното пътешествие.

А ако все пак искате да ги имате онлайн, използвайте някой от безбройните сайтове за съхранение на снимки.

Настроенията ви – във всяка една секунда

Да, Фейсбук е място за споделяне на лични емоции, мисли, преживявания и изобщо – за споделяне на живота.

Но както в реалния живот, така и във виртуалния, всичко трябва да е с мярка. Защото иначе, както ви казахме по-горе, бутона „Спри публикациите от този потребител“ е на един клик разстояние...

Ако искате стената ви във Фейсбук да е пълна само с хубави снимки, мъдри мисли и интересни статии, най-сърдечно ви каним да харесате страницата ни там.

Не влизаме в нито една от горните категории, наистина.

Още по темата: 

Фейсбук "приятели" или фейсбук "клюкари"

"Фейсбук" съпруг

Защо се пристрастяваме към Фейсбук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти