Духът на Балчик се пренася в София

Духът на Балчик се пренася в София
Снимка: DMS

За първи път в своята тринадесетгодишна история фестивалът „В двореца“ ще се проведе в София, а не както до сега в Балчик. Изнасянето на основната част на фестивала в столицата ще осигури по-лесен достъп до неговото съдържание, както от страна на аудиторията, така и за артисти и други професионалисти.

„През годините на своето съществуване ходът на развитие върви в положителна посока на разрастване. В резултат днес фестивалът е достигнал значителни размери по отношение на своя статут, структура, презентационен материал и аудитория.

Мащабът на събитието неминуемо започва да надхвърля границите и капацитета на град като Балчик, задавайки необходимостта от нови хоризонти и пространства.

Това породи мисълта и създаде амбицията качествено разработената платформа като „В двореца“ да бъде насочена директно към пазара на кино индустрията, която заедно със своите публика е 100 % концентрирана именно в София“, коментира създателят и директор на фестивала Цанко Василев.

Тринадесетото издание ще се реализира в периода 08 – 13 декември, 2015 г. в сградата на Националния дворец на културата, която от една страна е гарант за качеството на събитието и авторитета, който носи с името си, и същевременно идеално вписва концепцията си „в двореца”.

Залите на институцията са ангажирани за традиционното съдържание на фестивала, което включва национална и международна състезателна програма, специално курирани фокусни прожекции, съпътстваща фестивала музикална програма, множество образователни инициативи.

В рамките на фестивалната седмица ще бъде изграден и Пазар на филмовата индустрия, където партниращи на „В Двореца” организации и фестивали от Европа и света ще разположат своите щандове.

„Този модул цели да запознае и представи на гостите на фестивала различни институции и организации, ангажирани с финансиране, развитие и разпространение на филмови проекти и други услуги в областта със своите дейности и да предостави на младите творци различни възможности за професионално развитие и контакти.

Това е пространството, в което специалистите в различни области от световната кино индустрия имат възможността да осъществят помежду си директен контакт и да обменят професионален опит“, допълва Василев.

Не пропускайте нищо от най-интересното, най-коментираното и най-четеното през седмицата, като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти