Как да се възстановите бързо и плавно след раждането

Платена публикация

Как да се възстановите бързо и плавно след раждането
Снимка: netinfo

След настъпване на дългоочакваното радостно събитие, без значение дали вашето съкровище се е появило с естествено раждане или секцио, ще е нужно време за възстановяване и плавно преминаване към нормалното ежедневие.

Не подценявайте лекарското мнение

Съвременната медицина предлага разнообразие от алтернативи за връщане във форма, но със сигурност ще трябва търпеливо да дадете шанс на тялото си да се самолекува. Следвайте инструкциите на вашия лекар за това колко активни да бъдете през следващите седмици и не се натоварвайте прекалено много с ходене и катерене на стълби. Бъдете сдържани и изчакайте преди да започнете с определени дейности, особено спорт. Пийте много вода и увеличете приема на пресни плодове и зеленчуци, както и на храни с високо съдържание на фибри.

Изследвайте функцията на жлезите с вътрешна секреция

Специалистите по здраве съветват непосредствено след раждането да изследвате хормоните на щитовидната жлеза, тъй като някои жени развиват симптоми на недостатъчна активност на жлезата. Оплаквания като умора, проблеми със съня, ниска енергия и промени в теглото са често срещани след раждането на бебето. Но ако не отшумяват с времето, се консултирайте с лекар.

Снимка: netinfo

Натуралните продукти в грижата за майката и бебето

За възстановяване след охлузванията и разкъсванията непосредствено след естествено раждане или секцио можете да заложите на чисти билкови продукти. Ефективна алтернатива е натуралното масло Терезиенойл, което успешно се използва и като средство за предотвратяване появата на белези. Може да се нанася директно върху лигавицата, като облекчава болката и неприятното опъване. Повлиява ефективно отоците и хематомите, получени в хода на раждането. Натуралните съставки и специалните есенции на маслото  стимулират естествената способност на тялото да се възстановява. Резултатите, свързани с подобрение, настъпват в рамките на 24 до 72 часа, а пълното изчистване на кожния проблем зависи от тежестта и вътрешните причини за състоянието.

Поради натуралния си състав, билковото лечебно масло е предпочитан заместител на различни емулсии и кремове, употребявани при сухата и чувствителна бебешка кожа – подсичането, възпалението и дразненето отшумяват още след първото нанасяне. Маслото се използва с изключителен успех при раздразнение на зърната и благодарение на обезболяващия си и успокояващ ефект носи облекчение и е в помощ на кърмачките дори след появата на симптоми на мастит.

Благодарение на широкия си спектър на действие и бързото облекчение, което носи, Терезиенойл е натурална висококачествена алтернатива на много синтетични продукти.

За повече информация посетете: www.theresienoil.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти