Перфектната визия за студеното време: Матов грим

В това хладно, но по свой си начин романтично време, нека да заложим на актуалния за сезона матов завършек в грима и да добавим нотка цвят в нежни лилави нюанси.

Как да създадем перфектната елегантна вечерна визия, в която блясъкът е в очите и усмивката, а акцентът – в изравнената кожа, люлаковите нюанси по клепача и очната линия, ни разказва влогърът и журналист Наталия Такова-Мазгарева в своя канал natalismakeup във Vbox7.com

За да подхраним, изравним и матираме кожата си още в самото начало, поставяме няколко точки от основата за грим по цялото лице и разнасяме добре с леки кръгообразни движения.

След това поставяме малко фон дьо тен и преливаме с потупвания с гъбичката, внинавайки за равномерното нанасяне в зоната около косата и по продължение на шията под челюстта.

После изсветляваме зоната около очите с коректор с розов подтон, който прикрива леките тъмни кръгове.

Следва малко коректор с 1-2 тона по-светъл от цвета на кожата ни, за да изсветлим добре централната част на лицето – в центъра на челото, по продължение на нослето, над горната устна и по брадичката.

За финал фиксирам лицето с прозрачна пудра с матов завършек.

Следва контурирането – с по-голяма четка топваме в матова тъмна пудра и нанасяме под костта на скулата и преливаме с кръгообразни движения към основата на челото и под челюстта. Ако искаме да повдигнем леко нослето, поставяме тъмна сянка под него, в областта между двете ноздри.

За добре подредени и плътни вежди първо ги сресваме с гребенче в посока растежа на косъма, а след това им придаваме цвят и допълнителна текстура с гел за вежди.

В сгъвката във външния край на горния клепач поставяме прецизно кафеникав цвят с лек червен подтон. После с чиста четка преливаме добре.

След това с плоска четка топваме в матов лилав цвят и запълваме целия клепач до сгъвката, като внимаваме вътрешният ъгъл на окото да запазим чист.

С прецизна четка топваме в светъл, почти матов бял цвят и запълваме вътрешното ъгълче на окото, като поставяме и по целия долен клепач, а след това преливаме добре цветовете.

Време е за плътна черна очна линия, която поставяме внимателно. Най-лесният начин двете линии да са еднакви е като ги правим симетрично, огледално с малки, но сигурни стъпки.

После матираме очната линия с матови черни сенки.

За финал нанасяме няколко слоя спирала за обем.

Върху бузките поставяме матов руж в лек розов нюанс, а устните пък запълваме с матово червило в желания от нас цвят – розово или пък с телесен цвят.

Във видеото по-горе можете да видите и точно изпълнение на съветите за красив матов грим smiley

Вижте още:

💄Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

💄Нова тенденция в грима – лилави устни

💄Как да скрием несъвършенствата по кожата

💄Страст в червено

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

💄 Грим в цветовете на есента

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Това го може всяка жена

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти