Мода от Ню Йорк

Част от моделите, представени по време на Седмицата на модата в Ню Йорк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Ню Йорк се провежда Седмица на Висшата мода, която ще даде тон за предстоящите в течение на годината подобни изяви на "от-кутюр".

В Седмицата на модата ще вземат участие хиляди дизайнери, стилисти, модели и експерти от повече от 30 страни в света. Те ще се опитат да определят главните тенденции в избора на дрехи за предстоящия зимен сезон 2016/2017г.

Експерти по мода, журналисти и любители успяха да видят първите показани колекции на подиума още преди официалното начало на събитието.

Своите колекции показаха WARM, VFiles и Yvse Saint Laurent. По-рано в Ню Йорк се проведе и седмица на мъжка и дамска сватбена мода. Така че модните гурута вече дават своите тежки оценки още дори преди показването на основните колекции.

И така в модата се завръщат буйните 90-те, когато модата се определяше от енергични супер момичета и "момчета - хулигани".

Така че стилът за дамите трябва да е удобни, но секси дрехи, които не пречат на свободните движения и подчертават свободното мислене.

Панталоните, леко разширяващи се долу, роклите във винтидж стил, палтата с мъжка кройка отново ще властват по модните подиуми. Американската мода акцентира върху нещо наистина ново - Куба.

Всичко, свързано с Англия се ползва с особена популярност. Свободни дрехи в ярки цветове, едри смели бижута. Пончото е особено популярно - както за мъжете, така и за жените.

Напредъкът в технологиите излиза на подиума и дрехите от нови материи вече няма да са табу.

Тъканите са лазерно обработени, не липсва и 3D принтът.

Цветовете? Пясъчен, кафяв във всичките му нюанси, бордо, сив и разбира се - класическото непреходно бяло.

Райетата отново са много актуални - от тънките линии до широките разноцветни ленти. Седмицата на висшата мода в Ню Йорк се провежда официално от 11 до 18 февруари. 

Разгледайте галериите ни, посветени на модата от Ню Йорк ТУК, ТУК, ТУК и ТУК!

Прочетете още:

Парфюмите на пролетта – розови като вишнев цвят

Всички ще носим... рокли с копчета

Мода от Рим с любов

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти