Общо състояние - излъган!

Кали
Снимка: Decalogue

Кали

Разболях се!

Усещам силно напрежение в гърдите, не мога да си поема дъх.  Изпитвам и силно главоболие, чувство за вина и все по-често изпадам в депресивни състояния. Към всичко това ще добавя и болките в стомаха, засилващи се наравно с напрежението в кръста, мускулите и ставите.  

Казано накратко – уж съм здрава, а не ми е добре. Чела бях някъде в книгите, написани от онези, които изследват човешката душа, че емоционалното състояние почти изцяло определя физическото.

От какво се контролират емоциите ни? Струва ми се, че от хората, които сами избираме да станат част от живота ни, и, в особено голям мащаб, от интимните ни партньори.

Напоследък се замислям над това колко би било хубаво бъдещият ти партньор да идва при тебе с упътване за употреба.

Точно както при лекарствата – да има листовка, съдържаща информация за съставките, при какви случаи и симптоми е подходящо, странични действия,  условия за съхранение и най-главното, начина на употреба - по колко и през колко часа трябва да се приема от илача.

И сега, представете си, застава бъдещият пред теб и споделя, че е малко сприхав, малко ревнив, напива се понякога и дори е склонен да е агресивен в дадени ситуации.

А колко пъти той или тя са ни казвали: „Можеш да звъниш по пет пъти на ден и ще се виждаме по 3-4 пъти на седмица за по два часа”. Да, звучи нелепо, но колко по-лесно ще е да имаме регламентирани взаимоотношения вместо излъгани очаквания.

А, да, и за алергиите – не е хубаво да се крият чертите от характера, които впоследствие се превръщат в една от основните причини за емоционален срив, обилно сълзене и неприятно подуване.

Съхранението на любимия човек е толкова важно, че ако не ти е ясно как да го съхраниш, след употреба би могъл да те убие!

 Да, има хора, които пият лекарства с цел да се самоубият, но съм склонна да твърдя, че никой не влиза в любовна връзка с цел да съсипе живота си.

А колко често това се случва? 

Сигурно изглежда цинично да поставяш етикети на хората и да гледаш на тях като на стока от магазина.

Ще призная обаче, че в пъти по-цинично ми се струва това да лъжеш този, с когото искаш да споделиш част от живота си, дори, когато става въпрос за малка част от него, като една нощ, например.

Затова, преди употреба, се вгледайте внимателно в листовката.

Там ясно е написано всичко, което е необходимо да се знае, просто задължително четете без розовите очила!

Прочетете още от Колонката на Кали в Edna.bg:

Ще планираме или ще импровизираме?

Чуваш ли ме?

Страх ме е!

Когато си отива любовта...

Призът "мъжко момиче"

Остарява ли изкуството?

Има много като теб, но точно ти ми липсваш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти