Как да сготвим най-вкусното пилешко: перфектна лятна идея с 3 продукта

Как да сготвим най-вкусното пилешко: перфектна лятна идея с 3 продукта
Снимка: Thinkstock

По-рано тази сутрин ви споделихме какво ви очаква, ако спрете да ядете месо - и по точно: всички плюсове и минуси на вегетарианството.

Ако все пак сте от неизменните привърженици на сочната вкусна пилешка пържола, то сега ще ви дадем идея как да си направите най-вкусната рецепта с пилешки гърди, подходяща за лятото - когато обядът и вечерята трябва да са леки, здравословни и нискокалорични.

Продуктите, които ще са ви необходими, освен "пеперудите" пилешко месо, са само 3: домати, песто и кашкавал.

Пилешките гърди купете от марка и търговски обект, на които имате доверие и знаете, че месото е прясно и качествено. Вземете 1,2 или 3 пеперуди в зависимост от това колко души ще похапват от вкусното пиле. В представената тук техника са използвани 1 и 1/2 пеперуди.

Снимка: netinfo

Доматите за предпочитане е да са от розовите - имат повече вкус и сок. Песто можете да си направите сами като следвате рецептите на Edna.bg ТУК или ТУК. Или да си купите готово - в бурканче от магазина.

Снимка: netinfo

Нарежете гърдите на 2 равни половини и ги подредете в тава за печене. Предварително намажете дъното на тавата с капка олио. Зехтинът не е за препоръчване - разказвали сме ви защо - можете да си припомните статията ТУК.

Намажете месото обилно със сос песто отгоре. След това наредете и доматите - на кръгли резени.

Снимка: netinfo

Сложете в предварително загрята фурна и печете около 20 минути на 180-200 градуса. Преценете кога месото е почти опечено на външен вид - тогава го извадете и настържете кашкавал отгоре. Сложете го във фурната за още 5-10 минути.

Извадете, оставете да изстине малко и след това сервирайте. Колко вкусно се е получило ще разберете от бързината, с която ще изчезне от чиниите. А хубавото е, че можете да правите това вкусно пиле често (защото рецептата е лесна и изгодна) и да се усъвършенствате с всеки следващ път.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти